hotellet Det var så enkelt. Vi flög från Bromma flygplats. En knapp timme senare väntade hyrbilarna på oss i Trollhättan. Dessa skulle ta oss till Spa & Resort Strömstad som öppnades tidigare i år. Cecilia Rahmqvist, försäljningschef för hotellet, rattade med van hand den vackra sträckan mot kusten. Efter den sista kurvan tornade plötsligt den uppseendeväckande arkitektoniska skapelsen i glas och betong upp sig framför marinan. I receptionen strålade vi samman med Annelie Hedlund, ansvarig för Bolagets nyöppnade Göteborgskontor, tillsammans med några av våra Göteborgskunder.

Vid visningen runt på hotellet imponerades vi bl a av den största konferenslokalen som rymmer 500 personer. Den har verkligen det mesta! Vi fick också testa hotellets ABC-kök. Bokstäverna står för Asia-Bohuslän-California.

Det vore nästan en synd att vistas här utan att ta del av det enorma utbudet av behandlingar, bastur, pooler och gym som finns på 2000 kvadratmeter, fördelat på två plan. Vi provade såväl massage, kropps- och ansiktsbehandlingar, hot stone och fotvård som specialiteterna här; aqua scape och vichybehandlingar, innan vi njöt av stärkande fruktdrinkar i Vip-avdelningen.
Vad kunde vara mer avkopplande och ljuvligare än detta för stressade heltidsarbetande storstadsbor? Hälften av hotellets 232 rum är sviter så det var onekligen med en känsla av lyx som vi checkade in i våra rum.

Efter middagen intog vi en av barerna där vi provade på att sjunga ”sing star”, vilket snart lockade till sig ett antal norrmän som var på konferens.

Nästa morgon styrde vi färden mot Stenungsbaden Yacht Club. Här tog Lars Olemyr som är försäljningschef och Marina Päärt, f d medarbetare på Bolaget och som idag är bokningsansvarig här, emot oss. Man har gjort en mycket stor satsning på renovering av såväl rum, reception som inredning. Bl a har Villa JC Stevens tillkommit; ett mycket exklusivt och modernt hus med tolv rum för den lilla gruppen som önskar något utöver det vanliga. De övriga ca 200 rummen är också mycket tilltalande och går i sportig eller elegant Newportstil.
Även här finns utmärkta lokaler för såväl den lilla som mycket stora konferensgruppen.

Hummerpremiären på västkusten ägde rum samma vecka som vi besökte hotellet, så gissa om vi alla jublade när Lars bjöd på denna delikatess! Vi fick även prova på något så ovanligt som friterad tång! Inte alls så dumt faktiskt.

En halvtimmes bilresa senare klev vi ombord på X2000 i Göteborg där Patrik Lönnemyr från SJ:s Försäljningsavdelning tog hand om oss som skulle resa tillbaka till Stockholm. Han informerade bl a om deras miljöarbete. Visste du t ex att hela 99 % av gamla lok och vagnar återvinns? Eller att X2000-tågen delvis tillverkas av diskbänkar och pappmuggar? Det gjorde ingen av oss i alla fall.