Det finns många trevliga städer att besöka ute i Europa också. Kanske vill man resa lite söderut för att få lite värme. Det kan ha stor betydelse vilket väder det är hemma i Sverige. Är det en kall och regnig sommar vill man för det mesta resa till lite sydligare breddgrader. Om den planerade semestern skall ske under vinterhalvåret kan det många gånger vara trevligt att komma ifrån kyla och snö en vecka. Ofta ger det mer att åka till någon av Europas härliga storstäder än att bara ligga på stranden och sola.
Wien

Wien ligger i Österrike och det är en fantastisk stad. Här kan man stanna bara några dagar eller så spenderar man hela semester här. Det finns hur mycket som helst att se och främst är det de vackra slotten och slottsparkerna som står högst upp på turisternas lista över sevärdheter. Staden ligger mycket vackert vid Donau och den innersta stadskärnan omges av Ringstrasse. Här ligger alla sevärdheter vägg i vägg och det är inte jobbigt att promenera omkring i området. En stor fördel med Wien är det österrikiska köket. Maten är mycket god och desserterna, tårtorna och alla kakor är mycket delikata. Det kan vara en risk med det eftersom det är lätt att öka i vikt under tiden man spenderar i Wien.

De kanske vackraste slotten i Wien är slottet Belvedere och slottet Hofburg. Dessa byggnader är magnifika och har varit kejsares bostäder och det har satt sina spår. Slotten ligger nästan inne i centrala Wien och det är fantastiskt att kunna vandra omkring i deras slottsparker och komma ifrån larmet ute i staden. I Hofburg hittar man också den berömda Spanska ridskolan i Wien. Om man har tid skall man besöka denna ridskola och se de vackra vita hingstarna göra konster.
Rom

Fontana di Trevi

En stad man inte kan låta bli att besöka om man föredrar att semestra i städer är Rom. Det finns egentligen inget som kan jämföras med denna stad. Sevärdheterna är så många att man kan stanna flera månader utan att hinna med att se allt. Ett bra tips är att inte resa till Rom mitt under sommaren. Det är alldeles för varmt här och man orkar inte med att se det man måste se när man besöker Rom.

Det finns enormt många hotell att välja mellan i Rom och det är också mycket stor skillnad på standarden på rummen. För att enkelt kunna välja mellan hotellen i Rom och för att kunna göra bra prisjämförelser kan man titta in på olika websidor för att enkelt Hitta hotell i Rom.

Det finns några sevärdheter som är “måsten” i Rom och det är framförallt Peterskyrkan och Vatikanen. Om man orkar köa länge skall man gå in i Sixtinska Kapellet. Det är helt magiskt att få komma in där och det blir en behållning för livet. I övrigt finns det vackra hus, torg och fontäner överallt i Rom. Det är bara att gå omkring och titta så upplever man hela tiden nya, vackra saker. Man måste naturligtvis hitta den allra vackraste fontänen av dem alla. Den heter Fontana di Trevi och den är mycket pampig.