FloridaResa till Florida
Florida är en delstat i USA som gränsar till Alabama och Georgia, och var den 27:e delstaten som anslöt sig till USA. Florida är den fjärde folkrikaste staten med cirka 18 328 340 invånare.
Den största staden i Florida är Jacksonville medans Tallahassee är huvudstaden. Miljoner turister besöker årligen Florida, vilket oftast beror på sin vackra natur, kända stränder och det varma klimatet.
De populäraste turist städerna är Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Palm Beach och Key West. Florida har ett fuktigt subtropiskt klimat med cirka 31-33°C dagtid och runt 23-27°C på natten under sommaren.
Delstaten upptäcktes av spanjoren Juan Ponce de Léon år 1512 på påskdagen och fick därav sitt namn. Namnet Florida kommer ursprungligen från det spanska ordet Pascua florida, vilket betyder ”blommande påsk”.
Turismen bidrar till den största delen av Floridas ekonomi, med sitt varma klimat och och flera mil långa stränder lockar 60 miljoner besökare till staten varje år.
Walt Disney world semester orten är den största semester orten är den största i världen, med 4 tema parker och fler än 20 hotell i Lake Buena Vista, Universal Orlando semester orten, Busch trädgården, vattenparken och andra stora parker driver delstatsturismen.
Många strand städer är också mycket populära turist destinationer, speciellt under vintermånaderna, 23.2 miljoner turister besökte Florida stränderna år 2000 och spenderade 21.9 miljarder dollar.
Spanjorerna var inte speciellt intresserade av Florida, på grund av naturtillgångarna, och lämnade landet som fransk koloni. År 1763 övertogs Florida av Storbritannien. År 1783 återlämnades Florida till spanjorerna som sedan år 1820 sålde området till USA för 5 miljoner dollar. Den 3 mars år 1845 blev Florida USA:s 27:e delstat och fick sin plats på flaggan år 1900.